Oktobra je bil na obisku v Slovenji Swami Yogesh Puri, dolgoletni Vishwagurujijev učenec, po rodu iz Slovenije. Živi v Indiji in dela v tamkajšnjih centrih Joge v vsakdanjem življenju. Po izobrazbi je arhitekt, zato se najbolj posveča izgradnji objektov v okviru Izobraževalnega in raziskovalnega centra v Jadanu v zvezni državi Rajastan, kjer nastaja tudi znameniti OM ašram - kompleks v obliki črke OM.

Swami Yogesh Puri je imel predavanja in satsange (duhovna srečanja) v Domžalah, Kopru, Ljubljani, Novem mestu, Celju, Mariboru, Slovenj Gradcu.

22. oktobra 2016 je obiskal center Joge v vsakdanjem življenju v rodni Novi Gorici. Tam so se srečale različne skupine joge, ki delujejo na območju Goriške. Dogodek so posvetili medsebojnemu spoznavanju in petju duhovnih pesmi, Swami Yogesh Puri pa je z zbranimi delil svoje izkušnje iz življenja na poti joge. Večer je s svojo prisotnostjo počastila tudi Sadhvi Savitri Puri iz Kopra. O vzdušju spregovorijo fotografije.