Novice in dogodki

14 April 2024

Otroški dan v Društvo Joga v vsakdanjem življenju Domžale

Joga center Domžale je včeraj gostil že tretji otroški satsang, po nepozabnih srečanjih v Novem mestu in Mariboru. Tudi tokrat so se zbrale jogijske družine z otroci iz vse Slovenije in skupaj smo preživeli dan, ki se nam je prav tako vtistnil v neizbrisljiv spomin.

IMG 3731

02 April 2024

Dnevi ljubezni v sLOVEniji

Ustanovitelj in avtor sistema Joge v vsakdanjem življenju Višvaguru Mahamandalešvar Paramhans Sri Svami Mahešvarananda, za učence Višvagurudži, je ponovno obiskal Slovenijo, tako rekoč neposredno po odmevni otvoritvi največjega OM Ašram na svetu v Radžastanu, Indiji. Za nas ima OM Ašram poleg neverjetne duhovne moči tudi simbolni pomen, saj ga je po viziji učitelja več kot trideset let udejanjal slovenski arhitekt in joga brat Svami Jogeš Puri, ene prvih kamnov na lokaciji današnjega ašrama pa je premikal žal preminuli vrhunski športnik Rok Petrovič.

12 December 2023

Višvagurudži ponovno v Sloveniji

Svetloba je bila ponovno v Sloveniji. Kaj ne, ko pa nas je pretekli konec tedna ponovno obiskal avtor in ustanovitelju Joge v vsakdanjem življenju Višvagurudži.

13 September 2023

Višvagurudži v Sloveniji

V nedeljo, 10. septembra 2023 je na povabilo Zveze joga društev Slovenije ljubljanski center Joge v vsakdanjem življenju obiskal avtor sistema Joga v vsakdanjem življenju Višvaguru Mahamandalešvar Svami Mahešvarananda, ki ga učenci kličejo Višvagurudži. Satsang (duhovno druženje) je potekal na predvečer 100. obletnice rojstva Višvagurudžijevega učitelja, velikega indijskega jogija, Paramhansa Svamija Madhavanande (11. 9. 1923 - 31. 10. 2003).

13 Julij 2022

Gurupurnima 2022

Gurupurnimo, praznik, s katerim končamo in začnemo duhovno leto, praznujemo na sedmo polno luno v letu. To je 13. julij 2022. Čas, ko praznujemo prihod Svetlobe na Zemljo in obeležujemo dan večnega odnosa med Učiteljem in Učencem, Gurudevom in Guru Bhakto.

14 Februar 2021

Joga kot preventiva proti koroni: Zdravje na krožniku

V seriji člankov Joga kot preventiva pred korono, smo govorili o tehniki izpiranja nosu, o moči pranajame - dihalnih vaj in o pomenu in koristih prakse sproščanja - joga nidre. Tema tega prispevka je prehrana. Mogoče se vam na prvi pogled to ne zdi del joge, toda joga je znanost o telesu, umu in duhu, torej je preprosto način življenja. Prehrana in priprava hrane sta razmeroma pomemben del našega življenja, saj v veliki meri določata tudi njegove ostale dele, zato sta jogijsko razumevanje in odnos do prehrane in priprave hrane zelo jasno določena in dobro si ju je podrobneje ogledati.

28 Januar 2021

Vpis v vadbo na daljavo

Ta čas bi običajno potekali vpisi v vadbene programe Joge v vsakdanjem življenju. Ker trenutno to ni mogoče, je kar nekaj društev pripravilo različne oblike vodene vadbe na daljavo. Pozanimajte se pri svojem društvu in se pridružite vadbi iz udobja svojega doma. Redna vadba krepi telo in duha, da ne govorimo o odpornosti! Spomnite se, kako dobro se običajno počutite po uri in pol treninga joge in morda vas to motivira, da se pridružite kateri od skupin.