Ob svetovnem dnevu jezika Hindi, ki ga Indijci po vsem svetu obeležujejo danes, sta veleposlanik Indije v Sloveniji Sarvajit Cakravarti in predsednik...

Zveze joga društev Slovenije Jože Sraka s simboličnim stiskom rok združila moči za bodoče redno poučevanje Hindija, najbolj razširjenega jezika Indije, v več slovenskih regijah.

jvž 3Veleposlaništvo Indije bo zagotavljajo izvedbo učenja Hindija, Zveza joga društev, ki združuje več društev znanstvenega sistema Joga v vsakdanjem življenju, najstarešega, najbolj razvejanega in najštevilčnejšega izvornega sistema joge v Sloveniji, pa bo namenila svoje joga ashrame in centre kot prostor poučevanja Hindija. Prvo društvo, ki je svoj ashram že namenilo učenju Hindija je mariborsko Društvo Joga v vsakdanjem življenju, ki je prav pretekli teden slavnostno odprlo že svoj drugi ashram in s tem dokazalo odličnost svojega izključno prostovoljnega delovanja. 

jyž 2Prepričani smo, da se bodo Maribru v kratkem pridružila tudi druga uveljavljena slovenska središča Joge v vsakdanjem življenju.
Kot vzpodbuda bodočim učencem Hindija je danes predstavljen podatek Veleposlaništva Indije, da je za umestitev na svetovno razpredelnico dežel, kjer se govori jezik Hindi, potrebno doseči "zgolj" 5.000 govorečih prebivalcev, kar ne bi smelo predstavljati prevelikega problema niti velikostno majhni Sloveniji.